stravování

spolupráce s 24ExpresMenu.cz

Stravování

Na vaše četná přání pro vás otevíráme možnost stravování na všech chalupách Luční enklávy Severka následujícím způsobem:

Spolupracujeme s 24 Expres Menu.cz (https://www.24expres.menu/)

Jídla od dodavatele jsme osobně vyzkoušeli a testovali, abychom věděli, že se jedná o plnohodnotné, vzhledově pěkné jídlo, vyzvěděli jsme informace o tom, kdo dodává maso, kdo jídlo vaří a že je zcela bez éček a že ze sáčku vypadne kvalitní jídlo, které chutná. A hlavně – jejich výrobce nepoužívá chemické přísady (konzervanty, rychlosoli, umělá sladidla, stabilizátory, barviva apod.), nejedná se o instantní nebo za pomoci chemie vyrobené prefabrikáty.

V předbalených bariérově uzavřených sáčcích si u nás můžete zakoupit nebo dopředu objednat jídla z krkonošských surovin a buď jen dovařit přílohu nebo objednat včetně příloh.

Výběr je velmi bohatý a pestrý. Jídlo je hotové, stačí jen ohřát. Oceníte, že po náročném výletu máte do pár minut vařeno, žádné nádobí se neušpiní.

V nabídce jsou navíc i výborné polévky, oblíbené horské jídlo pro každý den. Stejně tak se můžete zásobit svačinkami na výlety a túry.

Kde lze jídlo koupit:

1. Přímo u nás po příjezdu: Jaká jídla jsou v nabídce skladem u nás

Zelná polévka s klobásou 600 g

Bramborová polévka 600 g

Gulášová polévka 600 g

Italská tomatová polévka 600 g

Hovězí vývar se zeleninou 600 g

Boloňská omáčka 600 g

Boloňská omáčka s tempehem

Butter chicken

Hovězí guláš 600 g

Krůta na slanině 600 g

Kuře na paprice 600 g

Maso dvou barev 600 g

Svíčková na smetaně 600 g

Dušená rýže 400 g

Brambory ve slaném nálevu 400 g

Využíváme nejčastěji dvouporcových balení, cenu najdete na místě na vytištěné nabídce, orientačně počítejte s cenou kolem 200 Kč/ dvě dospělé porce a 100 Kč dvě porce polévky.

2. V parkovacím domě u automatu 24ExpresMenu- Zaparkujte v Parkovacím domě (ne v přízemí, to slouží autobusům) a vyzvedněte si v klidu zboží. 15 minut máte zdarma. Když víte předem, co chcete, dá se to pohodlně stihnou

3. Objednat přes https://www.24expres.menu/partneri.html ,kde jako partnera najdete Luční enklávu Severka https://www.24expres.menu/?partner=NzWROXtcBuqv2BG7 Tyto objednávky je nutno učinit několik dnů před vaším příjezdem, neslouží jako rozvor jídel či rozvoz pizzy z hodiny na hodinu..

Jak si jídlo uvařím:

  • Vyndám obsah sáčku a ohřeji přímo na talíři v mikrovlnné troubě (ta je na všech chalupách).
  • Ještě lepší způsob: Dejte si do hrnce přiměřené množství vody a uzavřený sáček s jídlem do něj vložte. Výhodou je možnost ohřátí více jídel najednou v jednom hrnci, rovnoměrné ohřátí, po jedné várce jídel může následovat další a jako bonus máte horkou čistou vodu, kterou využijte třeba k umytí talířů po jídle. Čistý hrnec stačí jen usušit nebo okapat.

Více o myšlence a technologiích 24 Expres Menu:

Zákazníkům 24Expres Menu garantuje, že nepoužívá chemické přísady (konzervanty, rychlosoli, umělá sladidla, stabilizátory, barviva apod.). To samozřejmě musí platit i pro suroviny, které do našich jídel dáváme, proto si například necháváme vyrábět uzeniny tradičním způsobem od lokálních řezníků. Koupit dnes klobásu, ve které by nebyla rychlosůl a lepek, je prakticky nemožné.

Kromě kvality myslíme i na ekologii. Maximálně využíváme lokální dodavatele a díky trvanlivosti můžeme vařit jídla sezónně, když jsou dané suroviny čerstvě nasbírané. Na ekologii jsme mysleli i při volbě balení. Jídla jsou zabalená v inovativním vícevrstvém bariérovém sáčku. Tento obal má v průběhu životního cyklu produktu výrazně nižší emise CO2 v porovnání se skleněnou anebo plechovou nádobou.

Produkty vaříme tak, jako je vařily naše babičky. V kuchyni nepoužíváme nic, co byste nenašli v každé domácnosti. Například základem našich omáček jsou přes noc tažené vývary. Zeleninu restujeme pouze na za studena lisovaném oleji. Na maso používáme zdravější pečení v páře. Nikdy nepoužíváme dochucovadla a kořenící směsi. Pro bezlepkové zahušťování jsme si vytvořili vlastní směs kukuřičné a rýžové mouky. Mouka je lépe stravitelná, méně kalorická, a výsledek je k nepoznání od použití mouky pšeničné.

Zavařování. Aneb jak naše jídlo vydrží 10 let při pokojové teplotě

Abychom dokázali plnit náš závazek, tj. žádná chemie v našich pokrmech, museli jsme vyvinout vlastní technologii, kterou nazýváme CTP – kontinuální tepelný proces. Tento proces má jen dvě ingredience: teplo a pečlivou práci.

Když celý proces zjednodušíme, vypadá takto: Od momentu, kdy se pokrm začne vařit, nesmí jeho teplota klesnout pod 70 stupňů Celsia. Uvařený produkt se musí co nejdříve dostat do našeho bariérového sáčku. Sáček se hermeticky uzavře zatavením. Zkompletovaný produkt se sterilizuje v našem na zakázku vyrobeném zařízení. V něm dochází k šokovému zahřátí na vysokou teplotu a následnému zchlazení.

Chceme k dobrému jídlu i nějaké pití:

Pro ubytované hosty Severky nabízíme možnost pronájmu výčepní pivní pípy se značkovým sklem a na objednávku dovoz soudku Plzně (různé velikosti). Vše si domluvíte předem při komunikaci ohledně rezervace a máte nachystáno při vašem příjezdu.

Nabídka nealko nápojů:   Váš pobyt vám určitě zpříjemní i možnost zakoupit si něco ze sortimentu nealka ( cola, fanta, ice tea, perlivá voda, tonic apod.). Poptat lze na Severce u našich správců.